Contact

In 2004 werd het begin gemaakt van het verzamelen van alle genealogische gegevens van de familie Reubsaet.
De bevindingen werden hier op de website geplaats. Een lange lijst van vele namen en documenten. De ontdekking van een tak die hun naam veranderde in "Ripzaad".
Ook andere spellingen van de familienaam, wel zeker 36 verschillende. De oorsprong van 1596 en de ontdekking van de Franse tak die zich in Klein Doenrade afsplitste. Het graf van Jan Nicolaas Reubsaet alias Duce de Camposelice in Pennedipie aan de Normandische kust, was wel heel bijzonder.

Per 1 september 2023 stopt de publicatie van de stamboom en foto's. Het is niet meer verantwoord om deze gegevens online te laten staan.

Dat wil niet zeggen dat ik stop met het verzamelen van alle gegevens met betrekking tot onze familienaam. Dit blijft doorgaan zolang ik hier nog plezier aan beleef. U mag mij altijd mailen en gegevens of foto's en bidprentjes doorsturen.
Alle mensen die de afgelopen twintig jaar hebben bijgedragen aan de tot standkoming van de stamboom, dank ik van harte.

Wilt u dat ik contact met u opneem, vul dan het formulier zo volledig mogelijk in.

Let op: Zonder uw naam en e-mail adres kunt u het formulier niet verzenden.

Met een muisklik   

Een stamboom maken is niet alleen veel werk maar vooral leuk werk. Het neuzen in oude archieven, het bezoeken van mensen en het ordenen van de informatie en foto's die ze verstrekken. Het opvragen van oude documenten, stukken van de gemeenten of van doop-, trouw- en begraafboeken van de parochies levert een schat aan infomatie op. Ook bidprentjes of gedachtenisprentjes leveren vaak informatie en vertellen soms iets over de overledenen.

Een stamboom is nooit af. Altijd weer zijn er hier en daar puzzelstukjes die ontbreken. Er is een drang om die leegtes op te vullen en tevens ben je benieuwd naar een nog verder in het verleden gelegen voorouder.
Vooralsnog is Willem Reubsaet geboren tussen ca. 1635 en 1645 de oudst gevonden voorvader in mannelijke lijn.
Er zijn aanwijzingen dat de naam Reubsaet als Rubsart al eind 16e eeuw voor kwam.

Verder onderzoek is nodig. Er zijn nog zoveel zaken die (nog) niet duidelijk zijn. U kunt daarbij helpen, dus aarzel niet om u kennis over de familie reubsaet met mij te delen.

Bij voorbaat dank voor uw bijdrage.

Wim ReubsaetWie ben ik?


"D'r Wim van d'r Nic van d'r Harie,
       witse waal, van d'r shoester!"
Nou dat ben ik dan, Wim Reubsaet, de zoon van Nicolaas Joseph Reubsaet (Nic) die weer een zoon is van Hendrik Joseph Reubsaet (Harie), die schoenmaker was, en die weer een zoon is van Pieter Joseph Reubsaet die eveneens schoenmaker was net als zijn broer Nicolaas Joseph Reubsaet die in Jabeek woonde.


Bij toeval ben ik in 2003 in de wereld van de genealogie, oftewel "stamboomonderzoek", terecht gekomen.
Via het internet kwam ik op een website die de stamboom van de familie Dohmen uit schinveld publiceerde. Mijn oma heet ook Dohmen dus de interesse was vlug gewekt. In deze stamboom kwam de naam van Pieter Joseph Reubsaet voor en de vermelding dat deze van Oirsbeek afkomstig was. Bij de gemeente Schinnen, waaronder destijds de woonplaats Oirsbeek viel, heb ik stukken opgevraagd. Met die stukken ben ik begonnen om onze stamboom op te zetten.